Doe inspiratie op

Bekijk hoe anderen de schoolomgeving aanpakken en laat je inspireren door video's, artikelen en persoonlijke verhalen.

Wil je dieper in alle achtergrondinformatie duiken over het realiseren van een veilige en beweegvriendelijke schoolomgeving? Kun je wel wat extra feiten en cijfers gebruiken om de noodzaak voor aanpassingen over te brengen op je collega’s? Of laat je je graag inspireren door wat er in andere regio’s gebeurt? Je vindt het allemaal op deze pagina.

Veilige Schoolroutes in Meppel

De kinderen uit groep 7 van de KC Anne Frank school in Meppel gaan aan de slag met de opdracht: teken je route naar school en denk na over hoe de route veiliger en aantrekkelijker gemaakt kan worden. Dit doen zij samen met de wethouder, buurtcoach en de Fietsersbond.

Lees verder

Een beweegvriendelijke schoolomgeving: wie zijn aan zet?

In ten minste 50 gemeenten wordt gewerkt aan een structurele samenwerking tussen (JOGG-)gemeente, scholen, de JOGG-regisseur en Fietsersbond/Wandelnet om de schoolomgeving beter te maken. Vorig jaar organiseerde dit samenwerkingsverband samen met Kenniscentrum Sport en Bewegen een serie van drie masterclasses over de Beweegvriendelijke Schoolomgeving. Rudolf Huberts en Nanda Timmerman deden mee en brachten de opgedane inzichten en kennis meteen in de praktijk in hun gemeenten.

Lees het artikel

Verleiden om te lopen

Ruimte voor lopen en Alles is gezondheid willen beleidsmakers inspireren met kennis en praktijkvoorbeelden van wandelen en lopen. Daarmee kunnen zij lopen stimuleren onder een brede waaier van doelgroepen. Ze focussen hier vooral op gedrag. Een uitnodigende inrichting van de stedelijke ruimte is ook van belang bij het stimuleren van lopen.

Lees verder

Expertsessie fietsprofessor: Marco te Brömmelstroet

Marco te Brömmelstroet neemt ons mee in zijn aanpak om, in plaats van een geplande Kiss&Ride zone bij de school van zijn eigen kinderen, de schoolomgeving beweegvriendelijker te maken.

Bekijk expertsessie