Buurtsafari

De buurtsafari levert je een goed beeld van verbeteringen die de schoolomgeving veiliger en beweegvriendelijker kunnen maken.

Met de buurtsafari breng je de situatie in kaart
Trek je wandelschoenen aan en bekijk de schoolomgeving ter plekke met eigen ogen tijdens een buurtsafari. En omdat iedereen zijn eigen kijk op de zaak heeft, neem je ook wat medewerkers van de gemeente mee uit verschillende domeinen. Samen zien jullie het hele plaatje. Ook scholen kunnen de buurtsafari gebruiken richting ouders en kinderen want er is een speciale kinderversie beschikbaar.

  • Kies één schoolomgeving uit waarvan je de huidige situatie en de verbeterpunten in kaart wil brengen.
  • Nodig minimaal twee collega’s uit van verschillende domeinen en prik een datum. Vergeet de schoolleiding en de Fietsersbond Vrijwilliger niet: hoe meer deelnemers, hoe vollediger het beeld.
  • Trek ongeveer een uur uit voor deze buurtsafari.
  • Vul samen de scan in. De stellingen zijn onderverdeeld in de thema’s lopen, fietsen en spelen & bewegen. Binnen deze thema’s komen de domeinen verkeer, groen, beleid, veiligheid en onderhoud aan bod.
  • Schets samen de huidige en gewenste situatie.

Op safari met je collega's

Ga samen met collega's op buurtsafari en inventariseer de verbeterpunten bij jullie in de schoolomgeving.

Op safari met de kids

Met de buurtsafari kids betrek je leerlingen op een leuke en speelse wijze bij het beweegvriendelijker maken van de schoolomgeving.

Tipsheet Bouwstenen voor een veilige en beweegvriendelijke schoolomgeving.

Deze tipsheet geeft informatie en handvatten voor het creëren van een veilige en beweegvriendelijke schoolomgeving. Aan de hand van zes pijlers maakt Kenniscentrum Sport & Bewegen inzichtelijk wat belangrijk is bij dit thema.