Materialen voor ouders

Download materiaal waar jij als ouder mee aan de slag kan gaan. Denk aan een actieweek, ga op buurtsafari met de kids of ga aan de slag met een haal- en brengbeleid.

Stappen en trappen naar school
Als ouder kun zelf vaker lopend en fietsend naar school toe komen. Je kunt samen met de school en andere ouders duidelijke verkeersafspraken maken rond het halen en brengen van de leerlingen. Geef aan dat jullie verwachten dat iedereen zoveel mogelijk lopend of fietsend naar school komt. Gebruik bijgaand voorbeeldartikel/ flyer om andere ouders te informeren waarom dit het beste is voor hun kinderen.

Wil je een uitgebreid haal-en brengbeleid maken of jullie eigen verkeersafspraken aanpassen zodat deze meehelpen om de schoolomgeving veiliger en beweegvriendelijker te maken? Download hier het haal-en-breng voorbeeldconvenant van basisschool Op de Top in Vijlen.

Stappen en trappen naar school

Deze flyer is handig om het gesprek met andere ouders aan te gaan, of om samen met de school in actie te komen.

Op safari met de kids
Leerlingen weten zelf vaak prima wat beter en veiliger zou kunnen op hun wandel- en fietsroute naar school. Met de Buurtsafari betrek je leerlingen op een leuke en speelse wijze bij het beweegvriendelijker maken van de schoolomgeving. Bestel nu de gratis A3 plaat ‘buurtsafari kids’, dan sturen we jou een of meer pakketjes van 30 stuks toe. Je kunt ‘m ook zelf downloaden en printen (dubbelzijdig A4).

Op safari met de kids

Bestel nu de gratis A3 plaat ‘buurtsafari kids’, dan sturen we jou een of meer pakketjes van 30 stuks toe.

Organiseer een actieweek
Organiseer een fietschallenge, of een actieweek met veel aandacht rond vaker lopen en fietsen. Bijvoorbeeld met beloningen, spaarpunten, fietsambassadeurs, speciale verkeerslessen, een tijdelijke schoolstraat enz. Voorbeelden zijn: Groene Voetstappen en Schoolbrengweek. Vraag ons gratis actiepakket aan door te mailen naar teamvrijwilligers@fietsersbond.nl of hieronder de aanvraag in te dienen. Daarmee organiseer je snel en simpel een leuke actieweek.

Vraag actiematerialen aan

Ontvang een actiepakket om samen met leerlingen en de school aan de slag te gaan met een beweegvriendelijke schoolomgeving.